Wat heb jij in huis?

“Welke karaktereigenschap helpt je elke dag om zaken voor elkaar te krijgen? Toe te komen aan wat jij belangrijk vindt?”

Dat is de centrale vraag in de eerste module ‘Jouw Persoonlijkheid’ (die gisteren live ging!) van de Empowerment Training voor Gretige Groeiers waarin je vooral kijkt naar wat je al in huis hebt.

Want dat het veel effectiever is om je sterke punten te ontwikkelen dan te blijven navelstaren op je mindere kanten dat weet je wel toch?

Nu nog doen… Ahum 🙈

Huis

Is je persoonlijkheid nou trouwens aangeboren/erfelijk (nature) of aangeleerd (nurture)?

De meningen lopen nogal uiteen. Wetenschappers zijn het er in elk geval over eens dat het beide is en naarmate je ouder wordt, je omgeving een steeds grotere rol speelt.

Dat is goed nieuws als je iets in je leven wilt veranderen; nieuwe rollen, ervaringen en vaardigheden kunnen je daarbij helpen.

Dat die module live ging was zeker even een viermomentje; een droom die toch nog uitkwam en het betekent dat de groep Gretige Groeiers kan starten!

Wat mij heeft geholpen om die eerste module online te krijgen, ondanks tegenslag en corona (die mij toch net niet oversloeg), is allereerst wilskracht. Ik weet waarvoor ik dit doe en geloof daarin. Ik kom erg lastig in beweging als ik het doel niet zie.

Daarnaast helpt een deadline stellen en die uitspreken; de deelnemers wisten dat de module gisteravond online zou gaan. Ook deel ik het op in kleine stappen met een beloning aan het einde, daar ben ik gevoelig voor…

Ik ‘mocht’ de verjaardagsbrief van mijn penvriendin pas lezen nadat ik nog 1 onderdeel had gemaakt…

En als laatste weet ik dat ik (meer) een ochtendmens ben en dus lastige denk & doe dingen vóór 13:00 uur af moet hebben. Dat betekent ook dat, als ik ’s avonds wil werken, ik zeker een powernap doe.

Weten hoe je in elkaar zit en je sterke punten concreet gebruiken is kleine stappen zetten in persoonlijk leiderschap, verandering en toekomen aan wat jij belangrijk vindt!

Welke eigenschappen en vaardigheden heb jij in huis, van nature of aangeleerd, om elke dag toe te komen aan wat je belangrijk vindt?

Of om dat ene dingetje of klusje tóch af te maken?

#kenuzelf #nature #nurture #waardevolleven #gretigegroeiers #gretiggroeien #empowerment #empowermenttraining #groeien #keuzes #persoonlijkeontwikkeling

PS. omdat ik maandag jarig was een klein voor jou; de kijktip van de module over ‘Persoonlijkheid’.

Een mooi liedje van Snelle die beschrijft dat hij stiekem meer lijkt op zijn ouders dan hij dacht…

En dat het thuis nou nooit eens normaal ging, wat normaal was 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *