Oma Hema

Dit is Antje, 86 jaar en voor ons ‘Oma Hema’ sinds jaar en dag. Toen onze kinderen nog niet naar school gingen stond een ontbijtje bij de Hema regelmatig op het menu!

Altijd was Antje daar, met een twinkeling in haar ogen en een snoepje voor de kinderen. Ook later zagen we haar als we langs kwamen voor een chocomelk, een plasje op een schoon toilet en een praatje.

Oma Hema

Wat is er zo bijzonder aan ‘Oma Hema’? Zij werkt met heel veel enthousiasme bij de toiletten van de Hema. Niet omdat zij moet maar omdat zij dat wíl!

In Coronatijd vroegen we ons regelmatig af hoe het met ‘Oma Hema’ zou zijn. Had ze het geld echt nodig en had ze dan nu wel genoeg?

We kwamen er laatst achter want het Hema restaurant was weer open en de jongste moest naar de wc… Ineens kwam Antje om de hoek kijken of ik het echt was? 

Wat was het leuk om haar weer te zien, ze herkende mijn jongste zoon direct van vóór Corona en was benieuwd of ik er ook was.

We kletsten eerst over van alles en nog wat en ik vroeg haar hoe het nu écht ging en hoe het haar vergaan was in de Coronaperiode. Had ze genoeg inkomsten om rond te komen?

“O jaa hoor, meer dan genoeg, ik werk hier niet voor het geld. Mijn kinderen willen dat ik thuis blijf en snappen maar niet waarom ik in vredesnaam dit nou nog doe…”

Toen ik vroeg naar de reden dat ze blijft werken vond ze het in eerste instantie lastig in woorden te vatten…toen wist ze het: zo ben ik nog lekker bezig én ik vind het contact met de mensen zo gezellig!

Waarden als ‘in beweging zijn’ en ‘verbinding’ liggen hier waarschijnlijk onder.

Hoe inspirerend! Werken op je 86e, niet omdat het moet maar omdat het waardevol voor je is!

Dat wens ik jou ook toe; relaties en activiteiten die waardevol voor je zijn en keuzes die dat reflecteren.

Wil je meer weten over waardevol leven? Neem dan hier een kijkje om te zien of de Empowerment Training bij jou past.

PS. Dit verhaal mocht ik delen van Antje. Ze was reuze geïnteresseerd in de challenge en het idee van waardevol leven. Een échte Gretige Groeier, net als jij! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *