Blauwe of rode route?

Afgelopen weekend maakte ik een boswandeling vlakbij de Airbnb waar ik samen met mijn partner verbleef. 

 

Een ‘paaltjes route’ werkt het beste voor ons: zo wil ik niet nog even die ene bocht om en partner bedwingt de Google maps neiging.

 

We kozen de blauwe route. Algauw bleek dat dit de ‘route der bitterheid’ was… alle lastige dingen aan elkaar, onze omstandigheden, opvoeding van de kinderen en gemiste kansen kwamen aan bod.

Rood of blauw vierkant

Geen stap verder?

Voor we het doorhadden was de blauwe route afgelopen en waren we terug bij af. Letterlijk en figuurlijk. Geen stap verder en mijlenver uit elkaar. Hoe maken we hier nog wat van, sterker nog, hoe maken we dit tot het romantische weekend wat het zou zijn?

Ik stelde voor om de rode route ook nog te lopen. Stilstand is voor mij achteruitgang. Partner wilde eigenlijk terug naar de Airbnb. Pad/tstelling dus. Toen deed hij een briljant voorstel: zullen we de rode route, de ‘route der verlangen’ lopen? Dat deden we en stelden ons beide kwetsbaar op. Deelden onze verlangens, onze dromen en zo waar aan het einde van de route hadden we niet alleen elkaar maar ook een actieplan gevonden!

Interessant detail: om bij de rode route te komen moesten we eerst nog een stukje over de blauwe route lopen. In het echt is dat natuurlijk net zo: no guts no glory! 


Eerst moeten gevoelens van verdriet, gemis en pijn geadresseerd worden vóór je verder kunt.

Ben jij ook bekend met de blauwe route? Dat je alleen maar ziet wat er niet is? Dat je in een kringetje ronddraait en niet ziet hoe je daar uit komt? Herpakken, proactief handelen is iets wat ook terugkomt in de Empowerment Training

Er is 1 wegwijzer die wij tegenwoordig op ons pad zien en daar bewust neerzetten: die van ‘herpakken’!

Wegwijzer herpakken

Wat is jouw rode route?
Welke dromen en verlangens heb jij?
Durf jij daarvoor te gaan?

2 reacties

  1. Wat een mooi beeld van de blauwe en rode route op die manier, heel herkenbaar wat je schrijft en mooi om het in één woord samen te vatten: herpakken. We can always re-route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *