GO!GO!GO!

GO!GO!GO! is misschien een beetje hysterisch om te roepen tegen een collega, vriend of je kind. Waarom eigenlijk?? In de sport is het gebruikelijk, bij een wedstrijd gaat het vanzelf. In het dagelijkse leven is er een stuk minder aanmoediging. En op de socials komt er toch vooral kritiek voorbij.

 

Tja, eerlijk gezegd zie ik ook vaak direct wat niet klopt, mist of ‘beter’ kan. Dat roepen of typen gaat stukken vlotter en natuurlijker dan GO!GO!GO! roepen. Zoals je ziet op de foto’s is dat best even oefenen. Toch, wat er gebeurt als ik er wel voor kies….

GOGOGO

Bij mijn zoon zag ik het afgelopen weekend. Hij had heel veel opgestapeld huiswerk. Met het mooie weer extra lastig te maken. De deadline benoemen werkte niet, zeggen dat ik ‘nu tijd had om te helpen en anders niet’ werkte niet, gefrustreerd roepen dat hij nu echt moest beginnen werkte…nou ja niet.

Wat wél werkte was naast hem zitten, samen kijken en hem zelf laten doen. Met een grap en beweegpauze in de tuin tussendoor. Gewoon een tijdje naast hem zitten ter aanmoediging. Hij ging vliegen en groeien, verbaasde zichzelf. Schitterend!

Dat is ook wat bij de Gretige Groeiers het mooiste is en wat ‘werkt’ in een Empowerment Traject of
Empowerment Training: samen oplopen en kijken, aanmoedigen en zelf laten ontdekken en experimenten. Wat je zélf ontdekt en kiest is goud waard. Aan (zelf)kennis is namelijk bijna nooit gebrek. Wel aan aanmoediging.

En dan? Er komt beweging van binnenuit, lef om te experimenteren met ander gedrag, veerkracht om te herpakken als het tegenzit en flexibiliteit en ruimte om opties te zien.

Aanmoedigen is zonder voorwaarden vertrouwen geven waardoor iemand vleugels kan krijgen.

Deze is voor jou vandaag:📣 GO!GO!GO! Fluister je het door?

Sta jij op een kruispunt in je hoofd, werk of leven én kun je ook wat aanmoediging gebruiken om zelf te ontdekken? Laat het me weten, dan kijken we samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *