Een proactieve ijsberg?

Een proactieve ijsberg?? Hoe werkt dat? Nou daar kom ik zo op terug want eerst even dit:

Wat is trainen toch leuk!!

En ook dat iets uit mijn hoofd nu werkelijkheid wordt.

Afgelopen zaterdag was het eerste online Groeimoment om naast individueel juist ook van elkaar te leren tijdens de Empowerment Training voor Gretige Groeiers.

Groeimoment

Schitterend om te zien hoe individuen ineens een groep worden en samen een traject ingaan. Zo moedig en stoer dat zij deze reis van binnen naar buiten aangaan!

De sessie ging vooral over pro actief zijn en het koppelen van wat je leert aan wat je doet en andersom, het direct oefenen en in praktijk brengen. Weten wat je nodig hebt en daarnaar handelen.

Hoe gaaf dan ook om erna een berichtje te krijgen van een deelnemer die dit direct schitterend in praktijk brengt: in plaats van zoals gepland direct iemand na de sessie te bezoeken besloot zij om eerst even rust te pakken zodat ze er daarna beter voor de ander kon zijn. 

Ijsberg

Ook kwam de ijsberg aan bod op deze mooie voorjaarsdag; er is maar een klein deel van ons zichtbaar boven water (bovenstroom). Dat is ons gedrag, wat anderen van ons zien.

Het grootste deel 90-95% gebeurt onderwater (onderstroom) en is onzichtbaar voor anderen.

Maar o zo belangrijk want beide hebben invloed op elkaar en maken jou ‘jou’! 

In de training komen beide aan bod met als belangrijkste doel om beide aan elkaar te koppelen.

Want wat je doet gaat over, laat zien, wat je denkt en waar je in gelooft. En andersom; wat je ten diepste gelooft komt tot uiting in je gedrag.

Ook belangrijk om te weten als je iets aan je gedrag of leven wilt veranderen, wat alle Gretige Groeiers hebben verwoord in hun Groeivraag.

Door te kijken naar waar je voor staat en hoe je in elkaar zit kun je ontdekken hoe jij stapjes kunt zetten om beide meer ‘in lijn’ te brengen of kleine aanpassingen te doen.

 

Bijvoorbeeld meer grip op de dag, toekomen aan wat belangrijk is, meer structuur. 

Het is ook helpende informatie in relaties.

Het gedrag van de ander gaat eigenlijk altijd over iets onder de oppervlakte…

En mocht je het type zijn dat jaloers kijkt naar het ‘perfecte’ leven van je buurman/vriendin/collega: er wordt vaak heel wat gepeddeld onder water!

Onder water

Wat je boven water doet gaat over wat er onder water gebeurt.


Essentieel om daar verantwoordelijkheid voor te nemen en om stappen te zetten om je gedrag daarop te laten aansluiten.


Een proactieve ijsberg dus! Ben jij al zo’n ijskoude pro-actieveling?


#ijsberg #waardevolleven #gretigegroeiers #gretiggroeien #empowerment #empowermenttraining #groeien #keuzes #persoonlijkeontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *