De kracht van de groep

School Blijdorp

Gister wilde ik absoluut niet sporten maar ging toch omdat ik me had aangemeld. Want bij minder dan 5 aanmeldingen gaat de les niet door. Blij dat ik gegaan ben, want we waren met net genoeg en hadden nu allemaal een fitte start van de week! Ik heb dat dus nodig zo’n groep, alleen kom ik niet tot sporten en het samen sporten verbindt.

In onze straatapp zie ik hoe er gevierd en gezorgd wordt voor elkaar; kerstboom optuigen, maaltijden en spullen delen. Hierdoor voel ik me veilig en gezien in deze straat.

Dat is de kracht van de groep.

Met de Empowerment Training zijn we nu halverwege. En vaak is het midden het lastigst. Het enthousiaste begin is gezakt en in de drukke decembermaand is het moeilijk tijd maken voor de opdrachten.

Dan komt de kracht van de groep om de hoek kijken!

Tijdens het laatste Groeimoment deelden alle deelnemers eerlijk dat ze eigenlijk geen puf hadden voor de sessie. En tóch allemaal besloten te gaan omdat ze dit met elkaar doen. Het was een erg mooie sessie met veel persoonlijke ervaringen en aanmoediging.

Dat is de kracht van de groep en waarom ik deze training zo heb gemaakt. Zélf opdrachten doen op jouw tijd en daarnaast samen groeien. Ik heb trainingen gekocht die nog steeds in mijn mailbox zitten ‘om ooit te doen’. 🤭 Herkenbaar??

Er is geen gebrek aan informatie op het web. Wel aan uitwisseling, aanmoediging en sámen groeien!

In het nieuwe jaar organiseer ik weer een Empowerment Training voor Gretige Groeiers die op een kruispunt in hoofd, werk of leven staan. Je kunt je daar nu al voor aanmelden. Laten we samen kijken of het je past? 

💙 Wie zit er in jouw [sport/app/kerk/school] groep die een aanmoediging kan gebruiken? Het is vaak 1 berichtje, belletje of blik wat een enorm verschil kan maken!

Of misschien ben jij dat wel zelf. Durf te vragen?

PS. deze foto is gemaakt in Blijdorp waar we al jaren komen. Mijn oudste zoon, de professor, vertelde over hoe en waarom deze vissen in een school zwemmen zo dicht op elkaar: het is letterlijk hun grootste kans op overleven!