Beren op de weg? Niet voeren!

Dit appte ik letterlijk naar een deelnemer aan de Empowerment Training. Want het onderwerp afgelopen week was: Beren op de weg: wat houdt je tegen? Om in actie te komen, om je potentie te benutten.

Bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen. De dingen die je tegen jezelf zegt die totaal niet helpend zijn.

De beperkende bril die je (on)bewust opzet die je handelen, emoties en uiteindelijk je karakter bepaalt. Het zijn niet de gebeurtenissen zelf maar onze gedachten daarover die ons beperken!

Wat heb je eraan als je zegt dat je iets niet waard bent, niet kunt of er รผberhaupt gewoon niet aan begint zodat het ook niet mis kan gaan??

Daardoor zet je geen stappen en draait jezelf steeds vaster.

Belemmerende overtuigingen

๐Ÿ–Š๏ธDe opdracht: buig die beperkende overtuigingen om naar positieve, helpende. Makkelijker gezegd dan gedaan. Tegen kinderen zeggen we zo makkelijk als ze iets moeilijk vinden โ€˜van proberen kun je lerenโ€™ in de hoop dat ze โ€˜gewoon beginnenโ€™ met โ€˜vallen en opstaanโ€™.

Waarom is het zo lastig om je eigen overtuigingen op te sporen en om te buigen? Weet je eigenlijk wel welke dat zijn? Gevormd door je opvoeding, omgeving en ervaringen.

Een van de suggesties om ze op het spoor te komen was dan ook: houd eens 3 dagen bij wat je denkt als je voor keuzes staat. Wat zeg je dan tegen jezelf?

Dat kan best confronterend zijnโ€ฆ

โ™ป๏ธ Zaak om die overtuigingen om te buigen, want wat je denkt dat word je. En geef je ook weer door.

Welke belemmerende overtuiging hoor jij hardnekkig?

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ, ๐—ธ๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—บ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป, ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ณ ๐—ป๐˜‚ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜‚๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ผ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐˜„๐—ฒ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐˜!

Beer

๐ŸŽถ Zoals meneer Kaktus altijd zong: geef nooit op! Wat een schitterende positieve overtuiging.

Deze berenfoto is van onze โ€˜pre-kidsโ€™ reis naar Canada in 2010 waar je overal berenspray wordt aangesmeerd en geadviseerd om geen eten mee te nemen het bos in.

Zo spannend om in elk bos een beer tegen te kunnen komen! Die zagen we, maar geen scherpe foto te vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *