(W)aarden & wortelen

Boom

Deze boom kwam ik tegen in het bos. Ik schrok, want het leek alsof die elk moment op mijn hoofd kon vallen. Ik vroeg me dan ook hardop af: waarom valt deze boom niet om??

Een tegenligger gaf antwoord: dat komt doordat de boom onder de grond verder gaat. Hoe meer geworteld, hoe kleiner de kans op omvallen of omwaaien.

Wat een schitterend beeld! Zo passend bij het leven volgens je waarden. Als je leeft volgens je waarden val je niet zomaar om want je kunt teruggrijpen op je waarden, elke keer weer. Je kunt op elk moment bewegen richting je waarden. Ze zijn niet afhankelijk van je omstandigheden, je emoties of je gedachten.

🌳Een boom is stevig geworteld zodat die niet omvalt en toch buigzaam genoeg om mee te bewegen. Zo kun je ook je waarden zien als een richting; flexibel om mee te bewegen in veranderingen.

Het was een van de beelden die ik deelde tijdens Dag 1 van de Waardevol Leven Challenge. Een mooie groep Gretige Groeiers ging samen deze challenge aan om zo hun persoonlijke waardenkompas te maken.

Tijdens Dag 2 gaan ze daarmee zelf aan de slag.

Dag 3 is vandaag; de finale, zo benieuwd wat ze ontdekt hebben!

Challenge Dag 1

Van 21 t/m 23 maart geef ik nog een keer De Waardevol Leven Challenge, doe je mee? Via deze link meer informatie en kun je alvast inschrijven zodat jouw plekje gereserveerd is. 
 

#waardevolleven #challenge #gretigegroeiers #waardeontdekken #waardenontdekken #empowerment #vitaliteit #persoonlijkeontwikkeling