To nap or not to nap

Alexandra Stok vierkant

Zo kijk mij er fruitig bij zitten. Na mijn powernap. Ok, eerlijk gezegd is dit niet een foto van nu maar van een fotoshoot een tijdje terug. Maar toch.

Als ik een powernap doe (leve NAP26!) kan ik er echt weer even tegenaan. Er verschijnen nieuwe ideetjes voor werk. En vooral ben ik aardiger tegen wie ik dan ook tegenkom: in het verkeer, online, in eigen huis en mezelf.

Mild noemen ze dat. Het is makkelijker om lelijke gedachten of woorden te zien voor wat ze zijn; 1 van velen.

Foto: Iris Tempelaar

Een dutje doen klinkt natuurlijk vreselijk truttig. Je kunt ook ‘stug doorgaan’ of ‘een uur ertegen vechten’ wat een stuk stoerder klinkt. Dat deed ik ook lang waardoor ik niet te genieten was tegen de tijd dat iedereen weer thuis kwam en ik alsnog niet was toegekomen aan wat ik van plan was.

Dus doe ik dit inmiddels wel. Want dat werkt voor mij. Even geen prikkels, donkere kamer, slapen niet verplicht.

Natuurlijk kun je zeggen: makkelijk praten voor jou als zelfstandige, je kunt je eigen tijd indelen. Klopt. En nu jij: wat als je na een powernap productiever bent, betere ideeën hebt, een leukere collega en bij thuiskomst een leukere moeder/vader/partner bent? Welke baas zegt daar nou nee tegen? Stuur ze vooral door!

💤 Ben jij ook een napper?
💤 Of loop je juist een rondje in bos of park en ben je daarna opgeladen?
💤 Of ga je stug door en snauw je iedereen af?
💤 Of misschien heb jij dit helemaal niet nodig maar iets anders.

Jezelf kennen en daarnaar handelen is zo prettig. Voor jou én anderen. En dat kun je leren.

Bijvoorbeeld in een gecombineerd Empowerment Training & Traject! Daarin ontdek je wat voor moois je in huis hebt en leer je dat inzetten en omarmen.

In de Training ga je zélf aan de slag met jouw persoonlijke Groeivraag én leer je samen met anderen in een klein groepje. Met elke maand een online Groeimoment rondom persoonlijke ontwikkeling.

In het individuele Traject kijken we samen naar jouw Groeivraag. Daar blijft het niet bij, je gaat vooral experimenteren en doen!

Ben jij een Gretige Groeier en benieuwd? Laat het me vooral weten, dan kun je nog deze maand aan de slag!

#kenuzelf #doenwatwerkt #empowerment #empowermenttraining #empowermenttraject #vitaliteit