Te lekker om er niet op uit te gaan!

Ommetje park

Gek he, denk je nu ook direct aan naar buiten gaan? Je brein kent het woord niet niet. Ehm wat?!

Zeer grote kans dat jij bij het lezen van de eerste zin, zeker in combinatie met de foto, al bijna in het bos loopt en de paddenstoelen voor je ziet?

Ons brein is bijzonder, knap hoe we alles kunnen bedenken, zelfs dingen die er niet eens echt zijn. Toch is het ook nou weer niet zo slim, het houdt vooral van gewoontes en normaal doen, structureren en organiseren, snel verbindingen leggen.

Want dat zorgt voor controle = veiligheid. Toch?

We hebben ons brein heel belangrijk gemaakt met onze knappe koppies.

Maar ja, hoe dom is het eigenlijk om:

Dus misschien weet ons brein het niet altijd beter en is het slimmer om het niet altijd zo serieus te nemen?

Gister ging het daarover tijdens dag 3 van de ACT (Acceptance & Commitment Therapy) opleiding. En deden we vooral ook veel oefeningen om ons brein eens lekker in de war te brengen.

Want een brein in verwarring wordt creatief, maakt nieuwe verbindingen. En zomaar kan er ruimte komen, nieuwe manieren voor oude problemen….

E๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜ ๐—ฐ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ, ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป. ๐—˜๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—บ๐˜๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป, ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป.

Dus liep ik vanmorgen lekker wรฉl een ommetje in het park terwijl mijn brein zei snel achter de pc te kruipen voor serieus werken aan het to do lijstje.

Even stilstaan en herfst snuiven, een vogel horen, de vieze plasplek ruiken bij het kraakpand, een brommer horen voorbij rijden, de wind langs mijn wangen voelen en de zon op mijn huid.

Onderweg kwam ineens inspiratie voor deze post. En laat โ€˜een inspirerende post makenโ€™ nu precies op het to do lijstje staan (en waar ik met heel hard denken 3 uur over zou doen en dit nu in 10 min met plezier typ)!

En mijn brein dat zegt dat niemand dit lange verhaal leest of hier iets aan heeft, mag er zijn en vertel ik: gezellig dat je er bent, nog een bakkie koffie?


Loop je ook lekker een rondje vandaag?

En als jouw brein nu heel hard roept dat je daar absoluut geen tijd voor hebt, dan weet je nu dat het maar een (beperkende) gedachte isโ€ฆ

Brein

Heeft deze post jouw brein getriggerd en wil je graag eens kennismaken? Boek een Gretige Groeisessie. Een gratis gesprek waarbij we inzoomen op jou!

#lekkerslim
#act #inactie #waardevolleven #gretigegroeiers #empowerment #stappenzetten #zelfontwikkeling #persoonlijkeontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *