Spreekbeurt

Spreekbeurt

Vandaag hadden wij allebei een spreekbeurt, jongste zoon en ik. Zoals je het ziet vonden we dat best spannend.

En tóch deden we het! Tenminste die van mij zit er net op. Een interactieve online workshop over ‘Waarden & Werk’ voor Stichting JobOn.

Mijn zoontjes spreekbeurt gaat over The Beatles ‘want dat was de enige band en begint ook met de B, net als mijn naam’.

Weten waarom en waarvoor je iets doet. Dat is waarom we ervoor kozen om ondanks onze spanning dit toch te doen. Zijn spanning kwam naar voren toen ik vroeg of hij er zin in had. Hij zei ‘ja en nee’.

Allereerst vroeg ik naar de ‘nee’ om die te adresseren en onderzoeken wat die zegt. Hij deelde over zijn spanning ‘aha dus je vindt het spannend omdat het belangrijk voor je is?’. Daarna door naar de ‘ja’. Dat was lastiger verwoorden. Vooral uit zijn veranderende gezichtsuitdrukking en houding bleek dat hij het leuk vond om, wat hij nu allemaal wist, te delen met anderen.

Dit laat prachtig zien wat waardevol leven is: onafhankelijk van je gevoelens, gedachten of zelfs van het resultaat. Allemaal zaken waar je weinig invloed op hebt.

𝗪𝗲𝗹 𝗸𝘂𝗻 𝗷𝗲 𝗸𝗶𝗲𝘇𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗼𝗲𝘁. 𝗠𝗲𝘁 𝗷𝗲 𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗷𝗲 𝗮𝗿𝗺 𝗵𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗷𝗲 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗼𝗺 𝘁𝗲 𝗯𝗲𝘄𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗷𝗲 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻. 𝗭𝗼 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗶𝘀 𝗲𝗿𝗻𝗮𝗮𝗿𝘁𝗼𝗲 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀 𝗮𝗹 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝘃𝗼𝗹 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗽𝗹𝗲𝘇𝗶𝗲𝗿 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘄𝗲𝗴.

Zo was er verbinding tussen mijn zoon en mij tijdens ons gesprekje. En tijdens de workshop genoot ik van de deelnemers die verbindingen legden. Verbinding met zichzelf en hun waarde(n), verbinding onderling en verbinding met een eerste kleine en meetbare stap.

Het mooiste compliment was dat ik in de voorbereidende gesprekken en interactie precies hetzelfde was als tijdens de workshop. Die raakte want dat is de kern waar ik mensen in aanmoedig en begeleid: ontdek jouw waarde, gebruik wat je hebt, zie en wees de jij die alleen jij kunt zijn.

🌱 Wil jij ook jouw waarde(n) ontdekken? Ik help je graag verder. Bijvoorbeeld via de Empowerment Training of in een individueel Empowerment Traject.

🎤 Of wil je mij ook uitnodigen voor een waardevolle ‘spreekbeurt’ (lees: training of workshop) voor jouw bedrijf of doelgroep? Lijkt me enorm spannend én leuk.

Een fijn en waardevol weekend gewenst!