Jaaaa mijn flyers zijn binnen! Dus?

Uitpakken flyer
Nou, big deal zul je denken? Voor mij is dit een mijlpaal. Het is iets wat al lang in mijn hoofd zat en er maar niet uitkwam.

Of nou ja, ik ben 10x begonnen…alleen maakte ik het nooit af.

Ik vond namelijk dat het perfect moest, ik moest dit zelf kunnen (want als ik dit niet kan verwoorden, wie dan wel?!) en ik moest dit ook gewoon even maken in een middag.

Je begrijpt: die flyer kwam niet af. Door de regels in mijn eigen hoofd. Schaamschaam.

Herkenbaar? Als je eerlijk bent? De dingen die je niet doet en eigenlijk wel graag wilt? Allerlei overtuigingen die je tegenhouden om iets te doen, of iets niet? Te spannend/moeilijk, kan niet, eerst meer tijd/energie/geld… Ondertussen gebeurt er niks. En schaam je je misschien wel.


Eerder ging ik de strijd aan met zulke gedachten en emoties om ze weg te krijgen (zo had ik geleerd) vóór ik in actie kwam. Of probeerde ik ze te vervangen door positieve overtuigingen (werkte soms even).

ACT, waar ik graag mee werk in de Empowerment Trajecten en Empowerment Training, gaat daar anders mee om: per situatie even uitzoomen en nieuwsgierig kijken naar je gedachten en emoties en waarom je iets wel of niet zou doen. Opties bekijken om met die gedachten en emoties toch misschien die dingen doen. Of iets anders.

Verandering van focus op gedachten en emoties controleren naar waardengerichte actie.

Een stuk flexibeler en stabieler.

In het flyergeval zag dat er zo uit:
🪄 hulp vragen. Samen is zoveel leuker!

🪄 in kleine stappen doen.

🪄 bedenken waarom ik het doe en zo plezier en luchtigheid terugkrijgen in het proces: stoeien met opmaak vind ik stiekem leuk, deze flyer helpt mij verwoorden waarvoor je bij mij terecht kunt.

🪄 ik mocht er van mezelf zo lang over doen als nodig. Ook al denk ik dat ik een snelle denker ben, dingen hebben tijd nodig om te rijpen bij mij.
Die strijd staken, zo dat scheelt enorm! Tijd, energie en plezier. Er komt weer beweging, plezier en veerkracht. Mijn flyer is er nu wél. Vast niet perfect, voor nu prima.

Ben jij ook enorm goed in rondmalen in je hoofd en jezelf proberen te overtuigen iets geforceerd wel of juist niet te doen? En zou je graag met meer luchtigheid en flexibiliteit naar jezelf en je denken willen leren kijken én experimenteren met wat wel werkt?

Op de flyer genoeg opties voor actie!😉
Voorkant Flyer AleXandra 2024
Achterkant Flyer AleXandra 2024