Één vraag…

Is dit nu voor mij? Hoe lees jij deze vraag? Op hoeveel manieren kun jij deze lezen? Onderaan dit bericht 4 manieren.

Deze vraag is bedacht tijdens een Empowerment Sessie met een Gretige Groeier. Zij wilde vaker nee leren zeggen.

Klinkt logisch toch?

Is dit nu voor mij

Alleen vaker nee zeggen als doel op zich is behoorlijk statisch en is ook niet overal in te zetten. Want waarom en waartegen ga je nee zeggen? En dan?

Het deed ook niet veel voor haar deze regel om ‘gewoon nu eens vaker nee te zeggen!’. Het leverde eigenlijk juist meer stress op. Nog iets te doen…schuldgevoel. En dat had ze allemaal al genoeg. Ze kwam juist tijd en energie tekort. Vandaar de reactie om vaker nee te zeggen.

Toen bedachten we samen deze vraag. Die overal toepasbaar is, kan helpen nieuwsgierig te kijken naar een situatie en die niet meteen af te schrijven of juist automatisch te gaan doen. Die flexibiliteit valt te leren.

Ok, zoals beloofd de 4 manieren. Want misschien, heel misschien kom jij ook weleens tijd en energie te kort?

Deze simpele vraag is makkelijk te onthouden en kan je misschien helpen in de waan van de dag? Om te pauzeren, wat ruimte te zien en richting te kiezen. Soms ja, soms nee, of nu even niet. En om met meer aandacht dingen te doen in plaats van 10 dingen tegelijk.

💡𝗘𝗻, 𝗶𝘀 𝗱𝗶𝘁 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂?🤭

Sta jij op een kruispunt in hoofd, werk of leven en wil je ook samen vragen stellen en in beweging komen? Laat het me weten, dan kijken we samen. Of plan meteen een WaardenWalk, gaan we lekker samen de natuur in!