AIAIAI

Bloemenboom

En zie jij meteen dat dit een plaatje gemaakt door AI is? Ik ben geen early adapter. AI is eng en computers kunnen niet het werk van mensen vervangen. Toch? Natuurlijk zijn dit allemaal smoesjes. Om mijn overtuigingen en onzekerheid niet uit te dagen dat AI misschien wél slimmer is dan ik.

Oeps… toen ik doorhad dat mijn eigen overtuiging het enige was wat in de weg stond om AI te proberen, bedacht ik dat het tijd was om wat ACT technieken in te zetten: ik keek nieuwsgierig hoe ik van moeten naar willen kon komen. En of ik bereid was dat te doen.

Tja, ik ben wel nieuwsgierig of AI mij kan helpen en ik wil mezelf blijven ontwikkelen (groei en beweging zijn belangrijke waarden voor mij). Daar wil ik wel naartoe bewegen en niet blijven zitten in onzekerheid en onkunde.

Toen kwam ik in beweging en vroeg AI om een ‘afbeelding van een boom gemaakt van bloemen’ en dat was direct raak! Mijn huisstijlkleur eronder en klaar! Dit was beter dan ikzelf had kunnen bedenken en vooral 100 keer sneller. Ik was trots dat ik met mijn overtuigingen in mijn rugzak de AI berg had bedwongen.

De foto verraste me en ik deelde het met een coachee als beeld voor haar groeiproces in het Empowerment Traject. Haar antwoord op mijn vraag ‘welk beeld staat voor je proces?’ was namelijk dat ze van een bloem in het veld was veranderd in een boom.

Wat een krachtig beeld; bloeiend en flexibel meebewegend in de wind én stevig geworteld in haar waarden!

Drie vragen:
1. Heb jij AI al ingezet?

2. Waar laat jij je door leiden? Handel je uit angst (niet of anders dan je zou willen) of daag je jezelf uit waardengericht te handelen?

3. Wil je eens samen sparren?