Lekker behangen

Afgelopen week heb ik een heerlijke behangklus mogen doen!
Het gave aan behangen is dat je redelijk simpel een totaal andere look kunt creëren! De tijd van klonterige pakjes lijm, behangstroken op maat snijden en inlijmen op een behangtafel die niet uitklapt is voorbij.

Ook jij kunt behangen. Durf je toch niet? Ik kom graag een muurtje behangen, zo lekker hoe dat opknapt. Vaak wordt de hal of wachtruimte vergeten of niet belangrijk gevonden….. Juist een hal of de wachtruimte van je praktijk verdient een mooie look, het is de entree van je huis/ praktijk!

Het eindresultaat volgt. Want zoals zo vaak: als het eenmaal in beweging is, volgt er meer. Dus van nieuw behang, naar nieuwe kapstok, kleed, lijstjes en lamp…. Nieuwe klant, nieuwe wand! 🙂

Behangtips

  • Goede tools = key: rolmaat, waterpas (1e lijn zet je waterpas op de muur zodat alle banen strak waterpas hangen), behangspatel & droge doek (aandrukken behang), natte doek (weghalen lijmresten), behangschaar, plamuurmes en een vlijmscherp (afbreek) mes. Eventueel een afstoommachine om oud behang te verwijderen.
  • Ook goede materialen zijn belangrijk: plamuur, kant & klare behanglijm geschikt voor jouw dikte behang en natuurlijk genoeg behangrollen.
  • Let op het verfbad: het is belangrijk dat alle rollen hetzelfde nummer verfbad hebben. Anders kan er kleurverschil zijn. Voor de zekerheid dus direct een rol extra meenemen. Terugbrengen kan altijd, nog een rol met hetzelfde verfbad vinden niet….
  • Inkoppertje: hoe gladder de ondergrond hoe beter het eindresultaat. Dus oud eerst behang vastlijmen of verwijderen en beschadigingen opvullen met plamuur. Daarna de muur licht schuren en stofvrij maken.
  • De meeste behangetjes lijm je niet meer in maar direct de muur. Ook opmeten en voorknippen van het behang zijn bijna niet meer nodig: hop op de muur en boven en onderaan op maat snijden: langs de behangspatel. Patroonbehang (rapport) moet natuurlijk aansluiten, dan kan het wel handig zijn.
  • Behang van gipsplaat verwijderen is vrij lastig; de gipsplaat laag laat snel los. Ouder (papierbehang) kun je dan beter laten zitten en dik (300 gr) vliesbehang erover plakken. Dan wel eerst los behang goed vastlijmen eerst en evt. bubbels die ontstaan tijdens het inlijmen van de muur licht insnijden en lijm eronder.

Kom maar door met die mooie hal en behang plaatjes!
#knaptzolekkerop #behangen #interieur #interieurinspiratie #interieurstyling #interieurtips #restyling #projectempowerment #empoweryourproject #schiedam

Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.